Обрав VALTRA, бо це трактор сьогоднішнього дня - фермер із Донеччини - Agrospace
Обрав VALTRA, бо це трактор сьогоднішнього дня - фермер із Донеччини

Перед багатьма агропідприємствами України постає питання оновлення тракторного парку, і кожен вирішує це завдання по-своєму. Фермер із Донецької області Михайло Аксьонов, проаналізувавши пропозиції на ринку техніки, обрав фінський трактор Valtra від офіційного дистриб’ютора компанії «Агроспейс». Чому? Бо вважає, що це сучасна, високотехнологічна та продуктивна машина – одним словом, трактор сьогоднішнього дня.


Михайло став першим господарем фінської Valtra у Південно-Східній України після її тріумфального повернення в Україну в поточному році (перший трактор цього бренду вже працює на ланах Одеської області).

 

Вручение ключей от трактора Valtra, Донецкая область

 

В обробці у фермера – близько 800 га у Костянтинівському районі Донецької області, вирощує традиційні зернові культури та соняшник за класичною технологією.


Головною робочою «конячкою» у господарстві був вітчизняний трактор Т-150. Колись цю техніку використовували майже у кожному українському господарстві, але час не стоїть на місці. Т-150, за словами фермера, часто ламається і підводить у гарячу пору польових робіт, споживає дуже багато пального та в цілому не відповідає вимогам, що ставляться перед сучасним агробізнесом.



У пошуках «своєї» техніки серед багатьох тракторних брендів, представлених на нашому ринку, Михайло обрав «зірковий» Vatlra T-234 Versu з джойстиком Smart Touch, відзначений багатьма престижними нагородами, включаючи «Трактор року» та «Машина року».



Vatlra T-234 Versu  - це трактор, оснащений потужним 235-сильним двигуном AGCO Power від лідеру світового машинобудування. 5-ступінчаста трансмісія Powershift (4 робочих діапазону + ходозменшувач) дозволяє використовувати зчеплення лише у момент запуску двигуна. Трактор надзвичайно зручний в управлінні та простий в обслуговуванні. А підлокітник Smart Touch, що входить до комплектації моделі, включає у себе багато функцій управління трактором, які можна запрограмувати і зробити автоматичним цикл виконання певних операцій.



Остаточне рішення щодо купівлі Vatlra Михайло прийняв, відвідавши Valtra Smart Tour у Дніпрі. Там у нього була можливість взяти участь у тест-драйві двох моделей фінських тракторів, уважно вивчити їхні особливості, дізнатися про усі можливості джойстика Smart Touch та поспілкуватися з представниками заводу Vatlra і компанії «Агроспейс».

 

 

«По-перше, мені був потрібен надійний та продуктивний  трактор для роботи із важкими причіпними агрегатами – бороною, плугом, культиватором, сівалкою. А Vatlra  - це знаменитий виробник із фінським корінням та більш ніж 50-річним досвідом, і машини вони роблять у прямому та переносному сенсі «залізні» - я не знаю іншого трактора з міжсервісним інтервалом 600 мотогодин. По-друге, мені хотілося придбати сучасну техніку, легку в управлінні та оснащену системами навігації. Завдяки джойстику Smart Touch у тракторі Vatlra усе під рукою, управляти ним дійсно просто. Комфортабельна кабіна та оригінальний дизайн теж зіграли свою роль. Із технічних особливостей цієї моделі можу видокремити роздільну ванну гідравліки із закритим центром, що забезпечує регульований, постійний потік масла та стабільну роботу причіпного обладнання. У мене були єдині питання – щодо забезпечення запчастинами та сервісом, адже це нова техніка для України. Але компанія «Агроспейс» розвіяла усі сумніви, і, до того ж, подарувала мені додатковий рік гарантії на двигун та трансмісію – це окрім 1 року заводської гарантії на трактор», - розповів Михайло Аксьонов.

 

За додатковою інформацією звертайтесь: (067) 524 71 55, Василь або до регіональних менеджерів «Агроспейс»