Kompaktomat від Farmet – 7 вигід в одному агрегаті - Agrospace
Kompaktomat від Farmet – 7 вигід в одному агрегаті

Від якості обробки ґрунту та підготовки посівного ложа залежить майбутній урожай. Напередодні початку посівної кампанії "Агроспейс" пропонує Вам звернути увагу на ґрунтообробний агрегат від знаного чеського виробника Farmet - Kompaktomat. Ця техніка дозволяє виконувати сім операцій за один прохід і стане чудовою інвестицією для будь-якого господарства.

 

Передпосівний напівнавісний комбінатор Kompaktomat працює на вітчизняних полях України понад 20 років і довів свою високу ефективність та надійність.

Компактомат виконує повну передпосівну обробку ґрунту, вирівнює і оптимально ущільнює поверхню, - і все це за один прохід.
 

 

Агроспейс, Суховеев

 

 

Комбінатор Kompaktomat здійснює якісну обробку ґрунту на глибину до 10 см для будь-яких культур (у тому числі дрібнонасіннєвих). «Він абсолютно точно дотримується глибини обробки, за цим показником Kompaktomat один з кращих на ринку», - підкреслює керівник відділу продажів «Агроспейс» Василь Суховєєв.

 

 

 

 

Агрегат може працювати як на полях, де практикується класична технологія, так і по «мінімалці».
 

Комбінатор Kompaktomat Farmet К600 від Агроспейс

 

Конструкція передпосівного комбінатора дозволяє виконувати сім операцій за один прохід:
 

  1. 1. Розм'якшення ущільненого ґрунту. Розпушування слідів трактора.
  2. 2. Попереднє грубе планування поверхні.
  3. 3. Подрібнення великих грудок землі.
  4. 4. Підрізання і розпушення ґрунту.
  5. 5. Вирівнювання розпушеного ґрунту.
  6. 6. Подрібнення дрібних грудок, що залишилися.
  7. 7. І, нарешті, - остаточне якісне вирівнювання поверхні.

 

Робочі органи Kompaktomat при наїзді на перешкоду переміщаються тільки вгору (завдяки підпружиненій конструкції). Внаслідок цього для насіння забезпечується рівний ущільнений горизонт, що акумулює у собі вологу, а зверху знаходиться розпушена земля, до якої вільно поступає тепло та повітря. Тому завдяки Kompaktomat аграрії отримують дружні рівномірні сходи, заощаджують на ЗЗР та добривах (це дуже легко, коли більшість рослин знаходиться в одній фазі) та тішаться гарним врожаєм.

 

 

 

Пожнивні рештки, що залишаються на полі при мінімальній технології - не проблема завдяки збільшеній відстані між стойками агрегату.

 

Робочі органи агрегату мають автоматичний захист, що забезпечує його безвідмовну роботу.

 

А як щодо якості металу? І тут чеський виробник на висоті. У виробництві передпосівного комбінатора Kompaktomat застосовується інноваційна запатентована технологія eXtra STEEL line. Сталь, з якого зроблено агрегат - легка, еластична і одночасно міцна. Завдяки високоякісному металу Kompaktomat працює довго та ефективно у будь-яких умовах, в тому числі на переущільнених ґрунтах.

 

Продуктивність агрегату, за досвідом українських аграріїв, складає  до 80 га за робочу зміну, а швидкість роботи досягає 14 км/год.

 

Велика перевага техніки Kompaktomat – зручність та простота поруч із високою надійністю. А обслуговування агрегату не вимагає багато часу та витрат (має мінімум точок змащування і мінімум регулювань).


Одна з опцій Kompaktomat, яка пропонується клієнтам, - триточкове навішування, що дозволяє працювати із зерновою чи просапною сівалкою або навісити додатковий ряд катків.

 

Компактомат - це дійсно універсальний агрегат, що заощаджує найцінніші ресурси - час та гроші. Ця техніка підійде як для невеликих фермерів, так і для крупних агропідприємств – ширина захвату варіюється від 2,58 м до 15,7 м, тому Kompaktomat може агрегатуватися з тракторами потужністю від 75 до 430 к.с.

Транспортна ширина агрегату  - 3м

 

Kompaktomat 6м и тратокра Валтра Т234 компактомат Farmet 6м и тратокр Valtra T234 от Агроспейс

 

А як українські аграрії оцінюють роботу передпосівного напівнавісного комбінатора Kompaktomat?


Підприємство "Агровектор", Миколаївська обл., директор Кравець Микола Павлович:

- Ми переходимо з класичної обробки ґрунту на мінімальну, і в цьому нам допомагає Kompaktomat (ширина захвату 8 м), який ми придбали у компанії "Агроспейс" в 2017 році. Обробляємо 1500 га. Здійснюємо цим агрегатом вирівнювання ґрунту і передпосівну культивацію. Як на мене, він досить продуктивний - за робочу зміну здатний обробити 70-80 га. Ще відзначу високу швидкість роботи – він ефективно виконує свої завдання на швидкості до 15 км/год. Наш компактомат може агрегатуватися з трактором потужністю від 220 к.с., а ми використовуємо потужний FENDT 936 Vario (потужність 360 к.с.), для такого трактора це взагалі «іграшки». В цілому, як агрегат для передпосівної обробки Kompaktomat справляється зі своїми завданнями добре.


ФГ "Труд", Херсонська обл., директор Петренко Андрій Валерійович:

- В обробітку 1000 га, вирощуємо горох та овочі, практикуємо класичну технологію обробки ґрунту. Ми можемо дати цілком об’єктивну оцінку компактомату, адже у нас близько 7 років працює такий 6-метровий агрегат, а у 2016 році ще придбали 10-метровий. Я повністю задоволений цією технікою, вона прекрасно розпушує і вирівнює ґрунт перед посівом культур і чітко витримує задану глибину обробки.


Племзавод "Михайлівка", Сумська обл., директор Зеленський Микола Олексійович:

- Наше підприємство займається розведенням КРС і свиней, вирощує зернові культури. Понад 10 років у нас працює Kompaktomat від Farmet шириною захвату 6 м, ми цілком задоволені їхньою роботою. Після проходу агрегату ґрунт повністю готовий до посіву. Плануємо придбати ще один Kompaktomat шириною захвату 10 м.


За більш детальною інформацією з вибору та придбання техніки звертайтеся: (067) 524-71-55 Василь, або до регіональних менеджерів «Агроспейс».

 

Каталог Farmet